Restorateri su ispravno shvatili da je zagrebački Advent odličan medij za promociju, ne samo za velike promete u kratkom vremenu. Stoga njegove najprometnije zone, a Fuliranje je svakako najprometnija, sve češće koriste za reklamiranje restorana.
Jadranski restorani se nakon sezone predstavljaju zagrebačkoj publici i turistima na Adventu, ali još su zanimljivije kućice koje najavljuju otvorenja novih restorana u Zagrebu.
Omogućiti ljudima da sempliraju koncept i ponudu budućeg restorana, uz buzz koju se može stvoriti ako kućica postane popularna, jedan je od efektnijih načina promocije.
Ove godine na Fuliranju pretpremijere imaju tri nova mjesta: Bread Club koji se u siječnju otvara na Trešnjevci, Atelier Køkken koji najavljuje otvorenje u Tkalčićevoj u listopadu i Mime’s, koji bi se uskoro trebao otvoriti u Petrinjskoj ulici, ulaz do Bistroa Lari&Penati.
Mime’s se bavi rustikalnom kuhinjom Dalmacije i dalmatinske Zagore. Na Fuliranje su došli s najtradicionalnijim zimskim jelima: sarmom, kobasicama i pašta fažolom koji, koliko znamo, još nitko nije prodavao na Adventu. Imaju i sendviče sa suhim mesom i zlevanke s karamelom i knedle. Mime’s se nalazi na rubu glavne špice, u sjeni centralnog trga na Fuliranju i lako ga je promašiti. A to bi bila greška.
Jer Mime’s stvarno kuha, i kuha srčanu, poštenu i ukusnu domaću hranu u nekim zanimljivim formatima. Recimo, nismo očekivali da će nam u četvrtak biti takav gušt jesti pašta fažol koji se puši iz velike papirnate čaše, miriše na fino suho meso samo s tragovima dima, jak je i gust od povrća i škroba i pun mesa, kobasica i dobro kuhane, čvrste tjestenine. Malo preslan, doduše, ali to se da ispraviti.
Kad stojite tako na hladnoći i jedete taj pašta fažol, uz koji poslužuju i narezana brioš peciva, pitate se zašto ovo jelo odavno nije u cjelogodišnjoj Pinudi ulične hrane.
Mime’sova sarma bolja je od sarme u nekima od boljih zagrebačkih restorana. Kuhaju je po tradicionalnom receptu s čistom teletinom (i meso i kiseli kupus propisno su obrađeni prije motanja sarmi) s komadićima pancete u umaku. Porcije su velike, dvije sarme i puno pirea, a sarma je neobično lagana, skuhana mekom rukom, blaga i bogata. Mime’s u kućici kuha na razni vrlo dobrih marendarnica i ako se njihov nastup na Fuliranju može shvatiti kao najava restorana, u Petrinjskoj bi mogao imati solidan početak. Pašta fažol, sarme i dvije čaše Jeruzalemskog chardonnaya platili smo 114 kuna.