Na gala večeri u zagrebačkoj Esplanadi sinoć su dodijeljene godišnje nagrade hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau. Cheficom godine proglašena je executive chefica Esplanade Ana Grgić Tomić.
Chefica godine Ana Grgić Tomić, Esplanade
360, Dubrovnik, chef Marijo Curić,
Monte, Rovinj, chef Danijel Đekić za
NAV, Zagreb, chef Tvrtko Šakota,ll
Pelegrini, Šibenik, chef Rudolf Štefan
Pergola Zambratija, chef Fabricio Vežnaver
Zinfandel’s hotela Esplanade, Zagrebu, i chef Ana Grgić Tomić
Veliki chef sutrašnjice Michael Gollenz (Alfred Keller, Alhambra, Lošinj) Nikola Marušić (PiNKU Fish & Wine, Split) Stiven Vunić (Zijavica, Mošćenička Draga)
Chef tradicijske kuhinje Nebojša Rajković (Čingi Lingi čarda, Bilje)
Chefica nove tradicijske kuhinje Ana Morgan (Konoba Morgan, Bracanija)
Mladi talent godine Matea Jurec (Loora, Đakovo) Marko Jantolek (Matrix, Zagreb).
Trofej za promicanje hrvatske gastronomije i enologije Daniela Kramarić, vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom
Najbolji servis Martinis Marchi, Šolta
Najbolji POP lokal Pandora Greenbox, Split
Na dodjelama nagrada Gault&Millaua okupilo se više od sto hrvatskih chefova i restoranskih profesionalaca. U novo izdanje vodiča predstavljeno u Esplanadi ušlo 370 restorana i 105 vina iz cijele Hrvatske.
“Ponosni smo da veliki trud i rad koji ulažemo u izradu ovog vodiča i promociju hrvatske gastronomije prepoznaju chefovi, ali i gosti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osobito nam je drago što je u proteklih godinu dana stasala nova generacija mladih chefova i chefica, koja s puno strasti i znatiželje pristupa gastronomiji i kreira uzbudljiva jela. Namjeravamo ih i dalje poticati da ustraju u poboljšanju kvalitete, da ostanu posvećeni jelima, vinima i autentičnim namirnicama svoga kraja,” rekla je direktorica hrvatskog Gault&Millaua Ingrid Badurina Danielsson.
Foto/Goran Jakuš