U ponedjeljak se, dakle, otvaraju pojedini zagrebački restorani, premda Stožer do srijede navečer nije objavio uputstva za njihov rad (zabavno je što su neki mediji kao upute za rad restorana danas objavili stari dokument od 24. travnja, koji se odnosi na takeaway i drive in).
Otvaranje restorana znači da više nećemo naručivati hranu iz dostave, osim sushija koji izvrsno podnosi dostavu. Pa smo se danas, uz ručak iz Ficleka, prve moderne zagrebačke gostione, oprostili od dostave. Nadamo se, za vrlo dugo vremena.
Iz Ficleka smo naručili njihove pouzdane favorite podesne za dostavu: faširane šnicle s krumpirovom salatom, zagrebački šnicl s rizi bizijem i kajzeršmarn s marmeladom od marelica. Faširanci su bili malo presuhi ali ukusni. Krumpirova salata bila je izvrsna, zagrebački prilično dobar; važno je da je kora uspjela zadržati hrskavost i u dostavi. Kajzeršmarn je briljirao.
Zanimljivo je i jako pohvalno da se u dostavi može dobiti samoborska muštarda, najbolji hrvatski kondiment svih vremena. Dostavna hrana iz Ficleka definitivno nas nije razočarala. Naprotiv. No, jedva čekamo da u ponedjeljak ponovo počnemo jesti pravu restoransku hranu u pravim restoranima.