Chef Goran Kočiš izazvao je veliku pozornost hrvatske stručne i šire javnosti, kad je lani poslije potresa napustio Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Gospodin Kočiš odlučio je otići u rodnu Slavoniju, gdje je sudjelovao u gastronomskom pokretanju projekta Pustara Višnjica kraj Slatine.
No, kako se razvoj tog projekta zbog korone ali i zbog nejasnih vladničkih odnosa počeo usporavati, Kočiš je napustio Višnjicu. Početkom ljeta Goran Kočiš trebao bi otvoriti vlastiti restoran, koji će biti posvećen pretvaranju slavonske tradicijske kuhinje u relevantnu suvremenu gastronomiju. “Vrijeme otvaranja zavisi, naravno, i o epidemiji. Ali, ako epidemija bude pod kontrolom, nadam se da ću otvoriti u lipnju,” rekao nam je danas chef Kočiš.
Kočiš je u međuvremenu sastavio degustacijski meni za restoran jedne popularne baranjske vinarije, odbio ponudu da preuzme restoran u centru Ljubljane, a uskoro postaje zaštitno lice nove linije Podravkinih mesnih proizvoda, na kojima je radio od početka godine.