Danas smo ručali u novoj Soli u zagrebačkoj Gradskoj kavani. Hrana je uobičajeno izvrsna; chef Janković i njegov tim uspjeli su zadržati visoke profesionalne standarde usprkos golemoj gužvi. Kroketi s janjetinom i graškom možda su najukusnije Jankovićevo jelo za Sol.
Točno je da se hrana čeka malo dulje, ali Sol je i danas bila prepuna, pa je to razumljivo. Velika gužva i dobar cash flow trebali bi chefa i restoratera činiti sretnim i zadovoljnim. Međutim, Mate Janković danas je bio ozbiljno šokiran. Dobio je račun za plin od 97.000 kuna.
E sada, Sol nije plinski restoran. Veći dio kuhinje radi na struju, osim dva plinska roštilja i kuhala za tjesteninu. Mate Janković prvo se nadao da je riječ o pogreški. Kasnije je doznao da ventilacijski sustav u Gradskoj kavani radi na plin. Pitanje je, međutim, kakve bi promete restoran trebao raditi da bi mogao plaćati plinske račune od stotinjak tisuća kuna.