Haustor Haus smješten je u haustoru preko puta famozne Zvečke, one iz Crno bijelog svijeta, svojedobno najnezasluženije popularnog zagrebačkog kafića, koji već dugo ne postoji. Haustor Haus u Masarykovoj 26 prvi je novootvoreni restoran ove godine u najstrožem centru Zagreba te nam se, na površan pogled-jer ondje još nismo stigli jesti,-čini da bi mogao uspjeti. Prvo, Haustor Haus je jakougodno, toplo i jednostavno uređen: radi se o mjestu s pozitivnom energijom, gdje je lijepo provoditi vrijeme. Drugo, Haustor Haus, koji još nema otisnut meni i vinsku kartu, pametno je koncipiran. Haustor Haus ujutro će pripremati klasične doručke poput Eggs Benedict, za ručak po nekoliko predjela, glavnih jela i deserata poput duckburgera(burger od konfitirane patke) ili škotskog divljeg lososa, dok će se u čokoladnim kolačima koristiti isključivo Valrhona.
I sve to uz niske cijene, od 45 do šezdesetak kuna, jer Haustor Haus planira raditi s maržom puta dva, umjesto hrvatskog industrijskog standarda puta tri ili puta tri i pol. Navečer će, pak, Haustor Haus servirati tapase, u rasponu cijena od dvadesetak do sedamdesetak kuna (za Rougiejeva gusja jetra). Mladi chef Lovro Smetiško, koji se školovao i radio u inozemstvu, i koji je hrvatskoj publici poznat po vom sudjelovanju na gastro manifestaciji Okusi Mediterana, želi spojiti dobre sastojke, tehnički kompetentno kuhanje i široko prihvatljive cijene. Ako mu sve to uspije, Haustor Haus mogao bi postati mala gradska senzacija.