Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Heritage restoran Kod Pere orijentirao se i na dostavu tradicijskih gableca za 40 kuna

kod-pere

Kod Pere na Šalati spada među svega nekoliko autentičnih zagrebačkih heritage restorana. S tim da u Perinom slučaju riječ heritage (naslijeđe) ne označuje zgradu, nego ljude. Perin heritage sam je vlasnik i osnivač Pero Miladin, koji je umro 2015. godine u visokoj dobi. Restoran već dulje vrijeme vodi njegov sin Ivica, inače profesor matematike i igrač bridža.

Heritage su i svi oni ljudi koje je stari gospodin Miladin okupljao u svom restoranu, uključujući najvažnije hrvatske oporbene političare iz vremena komunizma. Za što je trebalo puno hrabrosti.

U zadnjih desetak godina heritage restoran u Rubetićevoj ulici na Šalati poslovao je s promjenjivom kvalitetom i uspjehom. Bilo je dana s prepunom salom i vrlo dobrom hranom, kao i dana kad se servis potpuno raspadao. No, dostavna vremena koje je donijela epidemija, dovela su Perinu kuhinju u komparativno povoljnu poziciju.

Perina su jela oduvijek bila i ostala vrlo tradicijska. Taj se tradicijski pristup hrvatskim regionalnim kuhinjama pretvorio u katalog masovno popularnih receptura za dostavu, po veoma povoljnim cijenama. Pa tako Pero sada svaki tjedan sastavlja novi jelovnik za dostavne gablece. Meni za gablece obuhvaća tri jela dnevno.

Sva jela koštaju 40 kuna, a u Perinoj se dostavnoj ponudi tipično nalaze pašticada, varivo od graška s faširancima, bakalar (petkom) teleći paprikaš ili krpice sa zeljem. Heritage restoran Kod Pere važna je zagrebačka kulturna i društvena institucija. Bez obzira na greške koje im se dešavaju, jako navijamo da opstane.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Heritage restoran Kod Pere orijentirao se i na dostavu tradicijskih gableca za 40 kuna

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min