“Svakog ponedjeljka ovdje se već u podne okupi bar pedesetak ljudi,” pričao nam je ljubazni konobar za barom zagrebačkog Hiltona Doubletree. Ponedjeljkom, naime, Hiltonov restoran Oxbo već skoro deset godina prodaje burgere po vrlo posebnoj cijeni. Koja se u to vrijeme gotovo nije mijenjala.
Ne baš mali burger od black angusa prije dosta se vremena ponedjeljkom prodavao za 55 kuna, i to s pivom. Sad košta 8,80 eura. Riječ je o možda najmanjem rastu cijena unatrag jednog desetljeća u cijelom zagrebačkom ugostiteljstvu, pa nije neobično da ponedjeljkom u Oxbu već cijelu vječnost vladaju ozbiljne gužve. Gastronomska akcija petkom još je povoljnija: Fish & Chips prodaje se za samo 7, 30 eura.
Jako je pozitivno, simpatično i općenito dobro da hoteli visoke kategorije u određenim danima u tjednu nude pojedina jela i pića po masovno prihvatljivim cijenama. Gradski hoteli, među ostalim, trebaju funkcionirati i kao široka društvena okupljališta. Gradski su hoteli važna mjesta gradskog života, što akcije poput ove Hiltonove omogućuju.