Točno godinu dana poslije Andreja Barbierija, još je jedan glasoviti chef napustio restoran Barbieri’s. Jeffrey Vella ušao je u Barbieri’s u prosincu lanjske godine. U prvih nekoliko mjeseci Vella je u Barbieri’su uspio artikulirati moderni, subverzivni , duhoviti i nadasve ukusni gastronomski rukopis nadahnut tradicionalnim hrvatskim jelima i najboljim hrvatskim sastojcima. Od fenomenalnih telećih ćevapa, preko senzacionalnih jela od base i povrća, do plemenitog tretmana škampa, Vella je nekoliko mjeseci briljirao.
Onda se njegova strast prema restoranu u Kaptol Centru počela hladiti, da bi nedavno definitivno prestao raditi u Barbieri’su, kao i dio osoblja koji nije napustio Barbieri’s zbog odlaska na more, nego su ti momci potražili posao u drugim zagrebačkim lokalima.
Barbieri’s je, dakle, u godinu dana izgubio dva ozbiljna kuhara. Prilično je očigledno kako Barbieri’su nije suđeno da postane pravi restoran. Puno je bolje da se pretvori u klupski prostor za zagrebačke “celebritije” s nekom usputnom hranom za grickanje uz koktele i pjenušce.