Lari&Penati otvorio se relativno davno, barem po standardima restoranskog starenja. Danas je Lari&Penati jedan od restoranskih veterana strožeg centra Zagreba. Od njega je doduše bitno stariji Purger u istoj ulici, Petrinjskoj; en passant, Purger se navodno prodaje.
Lari&Penati prvi je zagrebački street food restoran. Lari&Penati stekao je reputaciju sendvičima, salatama i jelima poput BBQ rebara i pilećih krila, prije nego što se bilo tko u Zagrebu bavio street foodom.
Klasični, zaista izvrsni Reuben sendvič i dalje je na meniju, a danas smo kao dobrodošlu promjenu primijetili tartar biftek, koji košta 180 kuna za 180 grama: radi se o najskupljem jelu u povijesti ovog restorana. Sva su druga jela, međutim, masovno pristupačna.
Danas oko pola četiri naručili smo finu pileću juhu punu mesa i povrća, i tagliatelle s poširanim jajem i pancetom. Tjestenina je bila kuhana al dente, a jaje upravo perfektno poširano, s čipkastom opnom bjelanjka i tekućim, kremastim žumanjkom. Da su nas još pitali želimo li malo svježe naribanog parmezana, ovo bi jelo bilo perfektno u svom žanru.
Juhu, tagliatelle, par čaša odličnog Kopjarova Sauvignona i dvije bočice mineralne platili smo 195 kuna. Malogdje u centru može se tako solidno jesti za 200 kuna, a da nije riječ o burgerima ili jeftinijim pizzama, ili fast foodu.