Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

I poslije milijun godina Lari & Penati, prvi zagrebački street food restoran, kuha dobru i uglavnom jeftinu hranu

lari-penati-g

Lari&Penati otvorio se relativno davno, barem po standardima restoranskog starenja. Danas je Lari&Penati jedan od restoranskih veterana strožeg centra Zagreba. Od njega je doduše bitno stariji Purger u istoj ulici, Petrinjskoj; en passant, Purger se navodno prodaje.

Lari&Penati prvi je zagrebački street food restoran. Lari&Penati stekao je reputaciju sendvičima, salatama i jelima poput BBQ rebara i pilećih krila, prije nego što se bilo tko u Zagrebu bavio street foodom.

Klasični, zaista izvrsni Reuben sendvič i dalje je na meniju, a danas smo kao dobrodošlu promjenu primijetili tartar biftek, koji košta 180 kuna za 180 grama: radi se o najskupljem jelu u povijesti ovog restorana. Sva su druga jela, međutim, masovno pristupačna. 

Danas oko pola četiri naručili smo finu pileću juhu punu mesa i povrća, i tagliatelle s poširanim jajem i pancetom. Tjestenina je bila kuhana  al dente, a jaje upravo perfektno poširano, s čipkastom opnom bjelanjka i tekućim, kremastim žumanjkom. Da su nas još pitali želimo li malo svježe naribanog parmezana, ovo bi jelo bilo perfektno u svom žanru.

Juhu, tagliatelle, par čaša odličnog Kopjarova Sauvignona i dvije bočice mineralne platili smo 195 kuna. Malogdje u centru može se tako solidno jesti za 200 kuna, a da nije riječ o burgerima ili jeftinijim pizzama, ili fast foodu.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

I poslije milijun godina Lari & Penati, prvi zagrebački street food restoran, kuha dobru i uglavnom jeftinu hranu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min