Idućeg tjedna u Masarykovoj ulici na broju 11 otvara se NAV, prvi samostalni restoran Tvrtka Šakote, jednog od najboljih hrvatskih chefova. Riječ je o novom formatu restorana, sa samo 25 mjesta, otvorenom kuhinjom i posebnim pristupom servisu.
U restoranu Xatò Šakota je zacrtao smjer razvoja svoje kuhinje, koji se temelji na tri pravca; istraživanju uglavnom zaboravljenih hrvatskih tradicija hrane, istraživanju mogućnosti poznatih i zapostavljenih lokalnih namirnica i kodificiranju onoga što bi autentična suvremena hrvatska kuhinja trebala biti.
Xatò je bio najprogresivniji restoran otvoren u Hrvatskoj u zadnjih petnaestak godina. Nakon kratkih stintova u bangkoškom restoranu Gaggan, kopenhaškoj Nomi i Brokenships bistrou koji je postavio, Šakota je odlučio ostati u Hrvatskoj i potpuno se fokusirati na istraživanje koje je započeo u Xatu. NAV će istodobno biti centrala tog istraživačkog rada i restoran u kojemu će gosti na različite načine biti uključeni u cijeli proces, koncept koji podsjeća na ono što nam je peruanski chef Virgilio Martinez svojedobno pričao o svom andskom restoranu Mil.