Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ima li što jadnije, nego kad morate angažirati pitona da bi bilo tko gledao vašu emisiju o hrani?

sweet-genius.piton

Njujorški slastičar Ron Ben Israel izabran je da pokrene natjecateljski gastro show Sweet Genius na Food Networku. Sweet Genius nastao je na temelju golemog uspjeha serije Chopped, u kojoj se četiri profesionalna kuhara natječu ispred žirija sastavljenog od tri vrlo ugledna profesionalna kuhara. No, autori i producenti Sweet Geniusa nisu se mogli suzdržati od najgorih elemenata reality televizije, pa su u format ozbiljnog programa kao što je Chopped dodali niz nesnošljivih ludosti.

U subotu navečer naletjeli smo na jednu epizodu Sweet Geniusa (Slatki genijalac na hrvatskom) u kojoj četiri natjecatelja moraju napraviti nešto sa žutim putrastim keksima. No odjednom, nenajavljeno, na radnom se pultu oojavljuje nekoliko metara dugački piton, koji počinje gmizati među pladnjevima s keksima. Natjecatelji plaču od straha i jedva se suzdržavaju od vrištanja.

Isti smo čas promijenili kanal jer nikad nismo vidjeli ništa jadnije od pokušaja da se gledanost gastro showa poveća tako jeftinim efektima. Kakve veze, pobogu, pitoni imaju s pečenjem kolača? Nadamo se da je scenarist Sweet Geniusa zauvijek izbačen iz gastronomske televizijske industrije. Slastičar Ben Israel već je davno izgubio bilo kakav profesionalni ugled No, ovaj primjer pokazuje koliko show business može biti bezočan u pokušaju da dostigne određene prodajne ciljeve. Sweet Genius, koji se sada kao prastara repriza emitira na hrvatskom Food Networku, trajao je točno tri sezone, od 2011. do 2013. I to je previše.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Ima li što jadnije, nego kad morate angažirati pitona da bi bilo tko gledao vašu emisiju o hrani?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min