Devetog ožujka 2019. godine u sušačkoj je bolnici preminuo Andrej Barbieri, jedan od najznačajnijih hrvatskih kuhara. Imao je 50 godina. Andrej Barbieri hrvatskoj je restoranskoj industriji bio važan zbog dva razloga. Prvo, gospodin Barbieri bio je daleko najbolji komunikator među svim hrvatskim chefovima. Niti jedan domaći kuhar nije tako uvjerljivo, argumentirano i zabavno promovirao dobre vrijednosti u gastronomiji, proizvodnji hrane i restoranskoj industriji kao Andrej Barbieri.
Ovdje valja podsjetiti kako je Barbierijev otac bio jedan od najvećih hrvatskih novinara svih vremena: Andrej je odrastao među knjigama i novinama i savršeno je razumio važnost preciznosti u riječima. Drugo, Andrej Barbieri iskreno se zalagao za najvažnija načela modernih svjetskih kuhinja: lokalnost, sezonalnost i održivost. Barbieri je ta načela dosta dosljedno primjenjivao u nekoliko godina mandata glavnog chefa u opatijskom restoranu Bevanda. Naposljetku, Andrej je bio zabavan, doslovno žovijalan, elokventan i topao čovjek. Andrej Barbieri zaista nedostaje hrvatskoj gsstronomskoj sceni.