Nitko u Hrvatskoj s ribom ne radi ono što radi chef Bateline David Skoko. Sve što je ambiciozno najavljivao prije pet godina kad je ribarska obitelj Skoko utvrđivala Batelininu poziciju među najboljim hrvatskim restoranima, upravo sazrijeva u Skokinom inovativnom istarskom omakaseu koji se ne zaustavlja samo na vrhunskim tehnikama obrade, teksturama i okusima, već se sve više fokusira na uvođenje zaboravljenih ili dosad nekorištenih sastojaka iz mora u gastronomiju. Neke od tih zanemarenih blaga u Batelini smo jeli u elegantnim i preciznim jelima poput paštete od tabinje, jela od jetre morskog psa ili fenomenalnog pauka.
David skoko u ožujku je svoj osebujni ribarsko-kulinarski univerzum otvorio publici na atraktivnom i poučnom Instagram profilu. Pod nickom @ribarevsin, Skokina morska stvorenja možete pratiti od bezbrižnog plivanja u moru do transformacije u njegova sve ambicioznija jela. Glavne Skokine fotografske teme su autentičnost, održivost, bogastvo Jadrana i poštovanje – prirode, zanata i zajednice. Nama su se svidjeli…
OVA MIKRO LIGNJA
OVAJ PRŠUT OD GRDOBINE
OVA DEKONSTRUKCIJA TRILJE
OVO POŠTOVANJE STVARNIH VRIJEDNOSTI
OVAJ SLASNI ŠUGO OD JASTOGA
OVA EROTIČNA MRAMORNA TUNA
OVA GLAMUROZNA ŠKARPINA
OVAJ FETIŠ OŠTRIH NOŽEVA
OVA BOŽICA MORSKE PLODNOSTI
OVAJ GRIF S KAPESANTAMA
OVA NEONSKA SRŽ TUNINIH KOSTIJU
OVO MAJSTORSKO FILETIRANJE PALAMIDE U MINUTI
OVE NEOBIČNE JESTIVE ALGE SJEVERNOG JADRANA
OVO ‘KUCAJUĆE SRCE’
I OVAJ MALI SNJEGOVIĆ OD KAVIJARA