Usprkos nesmotrenoj odluci novih gradskih vlasti da ubiju Advent kako bi prekinuli s Bandićevim modelom kriminalizacije adventskih kućica, najvažniji gastronomski događaj zagrebačkog Adventa održat će se i ove godine. Riječ je, naravno, o Fuliranju , najjačem hrvatskom uličnom festivalu posvećenom hrani.
Ovogodišnje Fuliranje ne održava se doslovno na zagrebačkim ulicama i trgovima, nego na lijepoj terasi Oleander hotela Esplanade na koju se, međutim dolazi izravno s ulice, bez prolaska kroz hotel.
Fuliranje u Esplanadi počinje 2. prosinca i traje do 31. prosinca Zbog poštovanja epidemioloških pravila ovogodišnjev Fuliranje ima dvanaest kućica , i sve su opasno dobre.
Na Fuliranju će, dakle, kuhati sama Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić, jedna od najvećih zvijezda hrvatske gastronomije. Izvanredno je da chefica visoke kuhinje ulazi u kontekst street fooda. Tu je zatim japansko-azijska Izakaya, nesumnjivo najbolji street food restoran u Hrvatskoj. Tu je i El Toro, najbolji latino restoran u Hrvatskoj.
Burgere će peći Ivan Pažanin, dok je za kobasice zadužen Institut za kobasice Mate Jankovića. kućice će otvoriti i Restač, Begs Plant Based Butchery , božićno izdanje Good Kuta i Taika.
Uzbudljivu uličnu gastronomiju pratit će barovi Rakijarnica, Acrobat Champagne & Wine i Gingle Bells.
Fuliranje na Esplanadinoj terasi briljantna je ideja, koja omogućuje Zagrepčanima i njihovim gostima da i ove godine uživaju u Adventu i to ispred najboljeg zagrebačkog hotela, koji se ovim potezom još više spaja s gradskim ambijentom i postaje dio svakodnevnog gradskog života.