Sutra navečer počinjemo s objavljivanjem rezultata izbora Kulta Plave Kamenice za Chefa godine. Ovu su, ionako kriznu i kompliciranu restoransku godinu, obilježile i neočekivane promjene u kuhinjama nekih od najboljih hrvstskih restorana. Čak tri Michelinova restorana izgubila su chefove. Noelov Goran Kočiš povukao se u Slavoniju gdje od imanja Višnjica kraj Slatine pokušava stvoriti gastronomsku destinaciju. Deni Srdoč napustio je Dragu di Lovrana poslije više od sedam godina, da bi otvorio fine dining restoran Nebo u novom riječkom hotelu Hilton Costabella. Naposljetku, Matija Bregeš početkom jeseni napustio je Boškinac, koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu.
[adsense_content_v2]
Sve su ove promjene očigledno utjecale na glasače u našem izboru za Chefa godine. U lanjskom je izboru , podsjetimo, pobijedio Tvrtko Šakota iz Nava, s minimalnom razlikom ispred Rudola Štefana iz Pelegrinija. Chefa godine i u ovom je, petom izboru, biralo četrdesetak profesionalaca iz restoranske industrije. Svatko je mogao glasati za pet chefova. Petoplasirani chef dobio je 2 boda, četvrtoplasirani 4, trećeplasirani 6, drugoplasirani 8 i prvoplasirani 10 bodova.