Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izgleda da bi Zagreb mogao dobiti Otvorenu kuhinju na Dolcu

otvorena-kuhinja-g

U restoranskim krugovima zadnjih se dana priča o projektu koji bi mogao bitno oživjeti ionako vibrantnu gradsku gastro scenu. Riječ je o Otvorenoj kuhinji (Open Kitchen), konceptu koji se u Sloveniji i cijelo Europi već godinama uspješno razvija, a u Zagrebu bi imao potencijala postati ljetni advent. Ideja je, kako doznajemo, već došla i do zagrebačke Turističke zajednice.

U hrvatskoj Otvorenoj kuhinji restorani bi jedan dan u tjednu preuzimali štandove na Dolcu nakon zatvaranja tržnice i svojim uličnim jelima je pretvarali u centralni gradski gastro hub. Otvorena kuhinja za restorane bi bila puno jednostavnija od dosadašnjih superuspješnih festivala hrane kakvi su Advent i Burger Festival, jer podrazumijeva kraći nastup i jednostavniju ponudu. Trebat će, doduše, riješiti pitanje logistike za restorane koji bi nastupali, ali to očigledno više pitanje organizacije nego tehničkih mogućnosti. Štandovi puni najbolje hrane koja se kuha u Zagrebu bili bi genijalan novi centar gradskog života za Zagrepčane i sjajna promocija i sadržaj za turiste. Nadamo se da će ljudi koji rade na Otvorenoj kuhinji uspjeti realizirati projekt već ovoga ljeta. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Izgleda da bi Zagreb mogao dobiti Otvorenu kuhinju na Dolcu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min