Restoranski prostor u Tkalčićevoj 70 barem je desetak dana zaključan. Kad smo pokušali rezervirati stol na jednom od dva A Genteova telefonska broja dostupna na internetu, jedan nam je gospodin rekao da restoran tu večer ne radi, jer su imali pljačku. Danas smo ponovno nazvali oba broja. Na jednom se nitko nije javljao, a na drugom su nam rekli da ne znaju radi li restoran sutra za ručak. Dosta je neobično da na broju javno prijavljenom uz restoran A Gente, ne znaju radi li A Gente.
A Gente je otvoren prošlog ljeta, s jelovnikom opće prakse : nešto mesa , nešto ribe iz uzgoja, nešto tjestenine i rižota. Ondje smo jeli samo jednom, početkom lanjskog kolovoza. Ostali smo prilično zbunjeni činjenicom da u jednom od rijetkih restorana u Tkalčićevoj koji ne pripada fast food ili street food žanru, pod rižoto prodaju kuhanu rižu s par repića škampa. Takvo neznanje i podcjenjivanje publike mogli smo razumjeti prije desetak godina, ali ne i danas. Također nas je začudila činjenica da nisu imali listu vina koja se toče na čaše.
A Gente je bio starinski, amaterski restoran koji nije poštovao elementarne suvremene profesionalne standarde. Ako se A Gente ipak ponovo otvori, nadamo se da će se drastično poboljšati. U A Genteovu prostoru dugo je godina radio, nacionalni turistički restoran Ivica i Marica, koji nikad nije stekao osobito dobru reputaciju i koji se zatvorio 2017. godine.