Premda Google kaže da je Halper’s subotom otvoren do dva ujutro, u burger baru u Mesničkoj 6 večeras nema nikoga. Svjetla su ugašena, a u tamnom se prostoru vidi tek zelena ploča za jelovnik i hrpa papira na podu, kao da nitko ondje tjednima nije pospremao. Pomislili smo da je Halper’s otišao u otkomandu na neku od zagrebačkih adventskih lokacija, ali o tome nismo pronašli ni jedan trag na webu.
Zadnji post na Halper’sovoj Facebook stranici objavljen je prije skoro tri mjeseca. Čini se, dakle, da se Halper’s zatvorio. Što nam je žao zbog Renata Đošića Renmana, stvarne legende zagrebačkog repa koji je u proljeće kad je Halper’s otvoren u medijima nastupao kao njihov kuhar. Renman je svojedobno bio jako važan reper; bilo bi nam drago da je uspio i u ugostitelstvu. Izgleda da nije.
U Halper’su smo jeli samo jednom. Svidjeli su nam se uređenje u stilu američkih dinera, i nekoliko umaka, no sami su burgeri bili bezvezni, što je i normalno jer ih nisu mijesili u Halper’su, nego su ih kupovali u nekoj mesnici. Načelno govoreći, burger barovi koji nisu dijelovi lanaca morali bi burgere proizvoditi na licu mjesta. Halper’s se otvorio ovog proljeća.