Gastronomsko neznanje na hrvatskim televizijama širi se brzinom korone u dvanaestom mjesecu. Pa se tako manija proglašavanja kozica škampima s 24Kitchen i Food Networka preselila i na RTL.
[adsense_content_v2]
U subotu popodne smo, naime, na RTL-u naišli na emisiju poznatog serijala o industriji hrane, pod nazivom Kako je napravljeno.
Epizoda koju smo gledali bavila se tvorničkom preradom sivih tajlandskih kozica i nije bila nezanimljiva.
No, spiker u offu, tipičnim kvazi ironičnim dramatično RTL-ovskim glasom, barem je dvadesetak puta rekao škampi a ne kozice, premda je u svakom kadru bilo jasno da je riječ o rakovima koji se zovu shrimps (kozice) a ne langoustines (škampi).
Poslije ovog RTL-ova ignorantskog prijevoda možemo jedino zaključiti da urednici i direktori te nacionalne televizije koja proizvodi više emisija o hrani, nikad nisu vidjeli škampe kad ih ne znaju razlikovati od kozica. Ili naprosto ne znaju ništa o hrani i ne trude se doznati.