Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izraelac, Tunižanka i pekar koji zapošljava samo imigrante najbolji su američki chefovi 2017.

U New Yorku su 1. svibnja dodijeljene nagrade fondacije James Beard, najprestižnije gastronomske nagrade u Americi. Bila je to slavljenička večer za restoratera Stephena Starra koji je proglašen najboljim restoraterom, a njegov njujorški restoran Le Coucou, najboljim novim restoranom. Najboljim chefom proglašen je Stephen Starr, čija Starr Restaurants grupa vodi trideset uspješnih restorana i barova među kojima su i neke od najpopularnih američkih adresa Le Coucou, Uplands, Buddakan i Serpico. Nagradu je  konačno dobio i Arnaud’s French 75 bar. Nora Pouillon, osnivačica i chef prvog američkog retsorana s organskim certifikatom Nora u Washingtonu, dobila je nagradu za životno djelo. Najboljim pekarom proglašen je Mark Furstenberg, washingtonska legenda i veliki borac za prava useljenika čija pekara Bread Furst zapošljava gotovo isključivo imigrante. Medije je iznenadila nagrada za najbolji restoran, koju je dobio Topolobampo chefa Ricka Baylessa, jer se očekivalo da će najboljim biti proglašeni njujorški Momofuku Noodle Bar ili Quince is San Francisca. Ovogodišnje nagrade potvrdile su i novi gastronomski uspon New Orleansa i zasigurno će poslužiti kao dobar argument u velikoj američkoj raspravi o imigrantima. Evo tko je dobio najvažnije nagrade James Beard za 2017.

Najbolji Restaurant Topolobampo, Chicago

#Chicago @monteverdechi

A post shared by Topolobampo (@topolochicago) on

Najbolji chef  Michael Solomonov, Zahav, Philadelphia

Najbolje chefove po regijama možete pronaći OVDJE

Najbolji slastičarka Ghaya Oliveira, Daniel, New York

Najbolji restorater Stephen Starr, grupa Starr Restaurants 

Shooting a documentary about concert promoters at #buddakannyc

A post shared by Stephen Starr (@stephen.starr) on

Nagrada fondacije James Beard za životno djelo

Nora Pouillon, Restaurant Nora, Washington, DC

Najbolji novi restoran Le Coucou, New York

Najbolji pekar Mark Furstenberg, Bread Furst, Washington D.C.

Najbolji bar Arnaud’s French 75 Bar, New Orleans

#neworleans #NOLA #arnaudsfrench75 #franksinatraflymetothemoon

A post shared by Yolanda Santana Harris (@yolandasharris) on

Najbolja posluga Blue Hill at Stone Barns, New York

Najbolji vinski program Canlis, Seattle

Najbolji sommelier/barmen Sam Calagione, Dogfish Head Craft Brewery, Milton

Nova zvijezda godine Chef Zachary Engel, Shaya, New Orleans

Najbolje uređenje restorana do 75 mjesta Avroko za Single Thread, Healdsburg, CA

Najbolje uređenje restorana s više od  75 mjesta Meyer Davis za St. Cecilia, Atlanta

Posebna nagrada fondacije James Beard America’s Classics 

La Taqueria, San Francisco

Sahadi’s, Brooklyn

Schultz’s Crab House, Maryland

Gioia’s Deli, St. Louis

Bertha’s Kitchen, North Charleston

Dobitnike medijskih nagrada James Beard možete pogledati OVDJE

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Izraelac, Tunižanka i pekar koji zapošljava samo imigrante najbolji su američki chefovi 2017.

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min