Kuhari lošinjske hotelske grupacije Jadranka u ponedjeljak su u Bruxellesu održali prezentaciju lokalne hrvatske gastronomije. Chef Zlatko Belužić i njegov tim u sklopu eventa “Okusi Hrvatske” na kojemu se predstavilo 19 proizvođača i više od šezdeset hrvatskih proizvoda uključujući vina, pripremali su mala jela isključivo od lokalnih sastojaka poput janjetine s Cresa, pastrve sa Žumberka i slavonskog kulena. Barmen Marin Nekić prezentirao je Crocktail. Vina su prezentirali Maitre d’ hotela Alhambra Dario Krstinić i Kristijan Merkas. Jadranka je jedina hrvatska velika hotelska tvrtka koja najveći dio hrane za svoje hotele nabavlja od lokalnih proizvođača.
Događaj je organiziran tijekom sastanka Vijeća ministara poljoprivede i ribarstva Europske unije.”Svaku priliku za promociju naših prozivoda treba iskoristiti,” rekao je hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, “Mi smo najmlađa članica EU a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastro priču. Ovdje promoviramo važnost kratkih lanaca opskrbe i povezivanja turističkog sektora sa našim OPG-ovima.”