Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Milijun i pol ljudi na internetu bjesni zbog videa stare japanske tehnike rezanja ribe. Evo zašto

Mnogi tvrde da su ljubitelji japanske kuhinje, iako se ta ljubav svodi na nekoliko vrsta uniformnog sushija. Voljeti i poznavati japansku kuhinju, međutim, ne mora uvijek biti isto. Više od 1,8 milijuna ljudi pogledalo je video s azijske ribarnice objavljen na Facebooku, a internet je preplavilo 1,5 milijuna šokiranih i bijesnih komentara. Rasprave su ponegdje zaista postajale ekstremne. Ljude je zgrozio prizor filirane polovice velike ribe koji se trza i miče, jer je riba filirana živa. Ovaj “horror” i “zločin” kako su ga mnogi prozvali, zapravo je ikijime, tradicionalna japanska tehnika obrade ribe čije ime znači “ubiti na živo”. Publiku na Facebooku posebno je zgrozilo što se lokalni kupci glasno smiju snimajući ribu. Tehnika koja se u Europi smatra barbarskom, za azijske je kupce generacijama jamac svježine ribe. Ikijime omogućava dulje čuvanje, čvrstoću i sočnost mesa te navodno neusporedivo bolji okus ribe.  Prije nekoliko godina u azijskim su se zemljama vodile velike rasprave o ikijime tehnici, i u nekim je dijelovima kontinenta ona potpuno zabranjena. Ikijime je gotovo svugdje zabranjen kao tehnika pripreme ribe za prodaju u restoranima. Nije jasno kada je i gdje snimljen video koji je obnovio rasprave o ovoj tradiciji, ali upozoravamo da za neke zaista može biti bizaran i neugodan.

This fish is possessed 😨😱

Gepostet von Smile am Samstag, 29. Juli 2017

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Milijun i pol ljudi na internetu bjesni zbog videa stare japanske tehnike rezanja ribe. Evo zašto

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min