Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nepoznata uloga Jeffreya Velle u osvajanju prve dubrovačke Michelinove zvjezdice

360

Maitre d’ Rudolf Papac i chef Marijo Curić svakako su iznimno zaslužni što je dubrovački restoran 360 ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu, prvu za Dubrovnik. Međutim, javnosti je uglavnom nepoznato da je u stvaranju sadržajne podloge za tu zvjezdicu sudjelovao i treći čovjek, hrvatsko-malteški chef Jeffrey Vella, koji od prosinca vodi zagrebački Barbieri s. Jeffrey Vella bio je glavni chef restorana 360 prije šest ili sedam godina, kad je restoran u nazivu nosio i njegovo ime, i kad je u Turskoj otvorena franšiza 360. Po odlasku iz 360 gospodin Vella je s vlasnicima potpisao petogodišnji konzultantski ugovor. Taj je ugovor istekao prošle godine. 

Vellin konzultantski ugovor podrazumijevao je pisanje recepata za jelovnike 360, što znači da je on bio izravno uključen u stvaranje samog identiteta tog restorana koji je dobio Michelinovi zvjezdicu. Što su, uostalom, vlasnici prepoznali, pa su mu se zahvalili odmah poslije proglašenja zvjezdica za Hrvatsku.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Nepoznata uloga Jeffreya Velle u osvajanju prve dubrovačke Michelinove zvjezdice

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min