Danas smo na 24Kitchen gledali Juliu Bradbury kako u svojoj vrlo dobroj seriji Greek Island predstavlja Krf, grčki otok s oko sto tisuća stanovnika, koji se nalazi u blizu albanske obale.
Julia Bradbury, Irkinja porijeklom, ugledna je britanska TV voditeljica i autorica više knjiga. Uglavnom je radila na BBC-u i ITV.u. Greek Islands with Julia Bradbury lako je gledljiva, dobro režirana i atraktivno snimljena putopisna serija u kojoj se gospođa Bradbury tek usputno bavi hranom.
Za predstavljanje krfske gastronomije britanska je voditeljica izabrala baš pašticadu, jedno od najpoznatijih dalmatinskih tradicijskih jela. Neka gospođa koja joj je skuhala pašticadu rekla je da je pašticada glavni lokalni specijalitet otoka Krfa. U krfsku pašticadu, koja se izgovara doslovno pašticada, idu klinčiči, cimet, crno vino, ali se meso ne servira s njokima već s debelim dugim makaronima.
Julia Bradbury bila je očarana okusima i mirisima ovog autohtonog krfskog specijaliteta. Portali o krfskoj gastronomiji doista ističu jelo koje se zove pastitsada kao jedno od najpoznatijih i najpopularnijih na Krfu.
Smatra se da je krfska pastitsada nastala pod venecijanskim utjecajima. Od dalmatinske pašticade bitno se razlikuje po tome što se osim govedine može koristiti i pijetao. Priča o krfskoj autohtonoj pašticadi još jednom
pokazuje koliko su mediteranske gastronomske kulture pomiješane, i koliko je riskantno tvrditi da bilo koje ikonografsko jelo pripada samo jednom užem području.