Premda se ljeto već zahuktalo, a k tome je još počelo i Svjetsko nogometno prvenstvo, ugostiteljska scena u Zagrebu se ne smiruje. Dapače, u pojedinim se lokalima vrijedno radi, dok drugi imaju zaokružene koncepte, i čekaju tek ispunjenje određenih infrastrukturnih uvjeta.
U svakom slučaju, u idućih će se nekoliko mjeseci u strogom centru Zagreba otvoriti više zanimljivih i atraktivnih lokala.
U kultnoj Kazališnoj kavani svaki se dan vrijedno radi. Kavkaz bi se trebao otvoriti u rujnu, kao kombinacija restorana, kavane i tapas bara. Kavkaz ima financijski stabilnog investitora iz energetskog sektora i jednog od najboljih chefova konzultanata na ovim prostorima, pa i šire, tako da od novog Kavkaza zaista mnogo očekujemo.
Najvažnija i najstarija institucija hrvatskih sendviča, kiosk što ga je Albert Papo pokrenuo još 1987. godine, završava s preuređenjem. Novi će se Pingvin brendirati kao street food. Jedva čekamo da otvore.
Vlasnik Tača Tihomir Miletić detaljno je razradio koncept svog istarskog restorana u centru grada. Vrijeme otvaranja Istriane, zagrebačke inačice klasičnih istarskih gastrokonoba, zavisi o početku i trajanju najavljenih radova u Preradovićevoj ulici, koja bi jednim svojim dijelom mogla postati pješačka zona.
Druga poslovnica Timeove slastičarne trebala se otvoriti ovoga ljeta ljeta, kako bi uhvatila što više turista. Međutim, ekipa iz Timea naprosto nije imala dovoljno ljudi da pokrene još jedan lokal, pa je Time 2 odgođen za jesen.
Kako nam je Dino Kušen, vlasnik Acrobata i Svijeta vina jutros rekao, njegova vinoteka u Vlaškoj trebala bi se otvoriti vrlo brzo, još ovog ljeta. Riječ je o prvorazrednim prostorima, koji će velikim dijelom biti posvećeni hrvatskim vinima, što je i normalno s obzirom na rijeke turista, koje teku tim dijelom Zagreba.