Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kinezi su lansirali vinovu lozu u svemir, da se prilagodi uvjetima uzgoja u njihovim vinogradima

kina-svemir

Nakon što su probali tibetanske visoravni, pustinju Gobi i stjenovite gudure Ningxie, Kinezi su poslali grožđe u svemir, jer je proizvesti najbolje vino na svijetu očigledno nacionalni projekt. S tim da Kinezi moraju proizvesti najbolje vino na svijetu u gotovo nemogućim uvjetima. Prema informacijama koje je objavio je Decanter China, u teretu kineskog svemirskog laboratorija Tiangong 2 lansiranog prošlog tjedna iz Jiuquana, nalaze se i loze cabernet sauvignona, merlota i pinot noira iz pokrajine Ningxia na području planine Helan, koju nazivaju kineskim Bordeauxom.

Kineski znanstvenici se nadaju da će uzgajanje loza u svemiru izazvati mutacije koje će ih učiniti pogodnijima za uzgoj u drastičnim klimatskim uvjetima kineskih novih vinskih regija. Točnije, nadaju se da će izlaganje loze radijaciji u svemiru izazvati genetske promjene koje će ih učiniti otpornima na sušu, hladnoću i viruse Kinezi sade vinograde na škrtoj zemlji, na područjima gdje se temperatura zimi ponegdje spušta na -25 stupnjeva. Kina postaje jedan od najvećih proizvođača vina na svijetu. Kinezi sada pijeu više crnog vina od svih zemalja na svijetu i imaju više vinograda of Francuske. Ove godine na tržište je izišlo vino Ao Yun proizvedeno na nezamislivoj nadomrskoj visini koje je dobilo euforične kritike.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Kinezi su lansirali vinovu lozu u svemir, da se prilagodi uvjetima uzgoja u njihovim vinogradima

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min