Klub Ljubitelja Ljutine u suradnji s vodećim hrvatskim proizvođačima ljutine Volim ljuto, najavio je svoju treću večeru namijenjenu ljubiteljima ekstremnih chilija. U Meat & Grill Boutiqueu u Hondlovoj ulici u Zagrebu 28. i 29. listopada pripremat će meni od govedine s Bibich i Bodren vinima i ozbiljnim količinama ljutih papričica. Prema najavi organizatora, ova se večera odmiče od standardnog formata ali ostaje neformalni događaj. U ponudi je degustacijski meni s 5 slijedova i à la carte meni chefa Gregoria Mannuccija. Više o večeri možete doznati OVDJE.
Klub Ljubitelja Ljutine je projekt kojim se žele afirmirati propisno korištenje i okusi ljutih papričica i ljutih umaka u gastronomiji a osim večera obuhvaća i edukacije i degustacije proizvoda Volim Ljuto. Projekt je utoliko zanimljiviji jer se u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima restorani uglavnom ne usuđuju pripremati zaista ljuta jela, pa to ne čine ni etnički restorani poput indijskih i kineskih iako je ekstremna ljutina dio tradicije tih kuhinja.
Fotografija/Volim ljuto