Najbolja zagrebačka pekarnica Korica, poznata po brioche pecivima i crnim kruhovima koje u maloj zanatskoj pekarni u izlogu trgovine u Preradovićevoj ulici rade s vlastitim starterima, uskoro bi mogla postati šire poznata po novom proizvodu – cruffinima. Cruffini su, slično kao cronuti (hibridi croissanta i američki donuta), nastali u potrazi komercijalnih pekarnica za novim masovno popularnim popularnim formatima peciva. Cruffin je stariji od cronuta, 1993. ga je brendirala američka kompanija PF Brands, a kasnije kanadska Wholesome Bakery. Oni, međutim, nisu kreirali cruffin, te se zasluge pripisuju slastičarki Kate Reid iz kroasantareije Lune u Melbourneu. Najviše je za cruffin napravio slastičar Ry Stephen iz kultnog Mr. Holmes Bakehousea u San Franciscu i suvlasnik te pekarnice Aaron Caddel (nedavno smo pisali o nevjerojatnoj Stephenovoj novoj pekarnici u New Yorku). Oni su cruffin učinili popularnim među foodiejima i 2014. ga praktički ponovno lansirali u Americi. Iako je puno stariji od cronuta, koji je slavni Dominique Ansel u svojoj njujorškoj slastičarnici patentirao 2013. godine, cruffin je postao masovno popularan tek na valu cronut histerije.
Fami koju je Stephen stvorio oko cruffina nije odmoglo ni što su lopovi 2015. provalili u Mr. Holmes Bakehouse i ukrali recept za cruffin zajedno s još 230 njegovih recepata i nešto opreme. Korica će cruffine prodavati u nekoliko varijanti. Prva tura s kremom od vanilije, kremom od čokolade i matcha kremom, planula je u kratkom vremenu. Za idući tjedan najavili su nove opcije.