Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KORONA GOURMET Francuski dizajner predlaže da u restoranima jedemo pod haubama

pleksiglas-guernigon

Sva rješenja koja je dosad vidio djeluju mu kao zatvorska oprema, kaže francuski dizajner Christophe Gernigon, pa je osmislio rješenje koje mu izgleda bliže onome što bi restoransko iskustvo trebalo biti. Ovo je drugo francusko dizajnersko rješenje za korištenje pleksiglasa u restoranima, protiv kojega se dosad izjasnio valjda svaki chef.

Gernignon predlaže da, ako ipak budu morali uvoditi pleksiglas, restorani gostima osiguraju svojevrsne viseće vizire ili zvona, instalacije promjera 80 centimetara koje podsjećaju na frizerske haube. 

pleksiglas-guernigon1
PLEX’EAT koncept Christophea Gernigona
pleksiglas-jouin-ducasse
Rješenje koje su francuskom predsjedniku predložili chef Alain Ducasse i dizajner Patrick Jouin

Iako vizualno ne djeluju loše, nešto su elegantnije od rješenja s paravanima i pregradama koje su predsjedniku Macronu predstavili chef Alain Ducasse i dizajner Patrick Jouin, kad nešto hladno poput prozirnog pleksiglasa stavite usred restorana, i to još kao objekt koji odvaja ljude na mjestu na koji se dolazi radi druženja i dijeljenja, sretnog rješenja nema. Zato su mnogi slavni kuhari već javno rekli da svoje restorane radije neće ni otvarati nego da u njih montiraju pleksiglas. Srećom, nijedna vlada dosad pleksiglas nije postavila kao uvjet za otvaranje restorana nakon karantene. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

KORONA GOURMET Francuski dizajner predlaže da u restoranima jedemo pod haubama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min