Dugački potez od Žitnjaka do križanja Branimirove i Draškovićeve uključujući i dio Vukovarske i okolnih ulica, pun je uspješnih i dobrih restorana, što nije neobično: radi se o jednom od poslovnih središta Zagreba, čiji se zapadni vrh dodiruje sa strogim centrom grada. Budući da bankari i marketingaši relativno redovno jedu u restoranima, logično ja da je restoranska scena u Radničkoj, barem ona dnevna, u zadnjih osam godina odlično funkcionirala. No, otkako je modu ušao rad od kuće, ti se restorani pune sporije.
ReUnion je sjajno uređen nacionalni restoran u hipsterskom hotelu Canopy u centru Branimir. Prije korone nedjeljni je ručak po sistemu all you can eat bio prilično popularan.
Franko’s je postao fenomen otkad se otvorio prije skoro godinu i pol. Radilo se o prvoj pizzeriji koja je točila šampanjac na čase (toči ga i sad), i o trenutno vjerojatno jedinoj gradskoj pizzeriji iz O’Haru na Malešnici, koja priprema pravu napoletanu. Franko’s Pizza napunio se doslovno drugu večer nakon što su se restorani ponovo otvorili.
Restoran trećeg zagrebačkog Hiltona uređen u industrijskim stilu, ima prilično privlačan azijski meni. Angloindijska jela posebno su dobra.
Najbolji zagrebački japanski restoran smješten je, eto, u samom srcu poslovne četvrti, i u blizini ostataka bivših tvornica.
ManO2 chefa Hrvoja Kroflina utočište je progresivne, lokalne i često mikrosezonske kuhinje . ManO2 je jedan od najboljih zagrebačkih restorana.
Dragon BBQ popularni je kineski all you can eat restoran s masovno prihvatljivim cijenama, namijenjen zaposlenicima u okolnim uredima. Preko vikenda naručuje se a la carte.
Batkova ekspozitura u paviljonu u Radničkoj veoma dobro funkcionira za ručak. Riječ je, uostalom, o najprofesionalnijoj roštiljarni u tom dijelu grada.
Oxbo je klasični steakhouse s dobrom odležanom američkom govedinom, koja dolazi s poznate farme Creekstone.
Ovaj je restoran prije dosta godina počeo kao svojevrsna gastronomska atrakcija. Danas ima brojnu i lojalnu publiku.
Bistro Vukušić možda je najuspješnija zalogajnica u Zagrebu. Kod Vukušića je valjda jedino mjesto u gradu koje ujedinjuje menije za četrdesetak kuna i luksuznu bijelu ribu. Kod Vukušića nikad nismo pojeli ništa loše.