Trophées Le Chef, godišnja nagrada časopisa Le Chef, jedini je svjetski izbor u kojemu glasaju isključivo chefovi s Michelinovim zvjezdicama. Pokrenut prije 33 godine, Le Chef su zadnjih godina počeli smatrati svojevrsnim odgovorom na listu World’s 50 Best Restaurants, za koju Francuzi misle da diskriminira njihove chefove. U svakom slučaju, Le Chef je izuzetno relevantan izbor na svjetskoj restoranskoj sceni i njegovi se godišnji rezultati prate s velikom pažnjom. Ove godine glasalo je gotovo šest tisuća chefova. Proglasili su najbolje u svojim redovima u četiri kategorije.
Chefom godine proglašen je Mauro Colagreco. Ovo je nastavak briljantne godine za Colagreca, čiji je restoran Mirazur u Mentonu ove godine proglašen najboljim restoranom na svijetu u World’s 50 Best Restaurants.
Najboljim slastičarom proglašen je Maxime Frédéric iz pariškog George V. Sommelier godine je Jean-Baptiste Klein iz La Table d’OlivierNasti. Nagradu zz najbolji servis dobila je Claire Bâcle iz restorana Anne de Bretagne u La Plaine-sur-Mer.
Nagradu za edukatora godine dobio je Jean Bardet, a debitantima godine, dakle restoraterima i chefovima koji su restorane otvorili u zadnjih 12 mjeseci proglašeni su Coline Faulquier iz marsejskog restorana Signature, Christopher Hache iz Haison Hache u Egalièresu, Fabrice Idiart iz Le Moulin d’Alotz u Arcanguesu, Xavier Pincemin iz versajskog Le Pincemina, Sylvain Sendra iz pariškog Fleur de Pavé i Thibaut Spiwack iz pariškog restorana Anona. Nadom godine proglašen je chef Alexandre Clochet iz restorana Hostellerie de Plaisance, koji u Saint-Emilionu nosi dvije Michelinove zvjezdice.