Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lijepog kovača s fotografije nismo ručali u luksuznom restoranu, nego u zagrebačkoj konobi Zlinje/Blato

zlinje-kovac

U Selskoj ulici u Zagrebu lani, pred blagdane, otvorena je obnovljena korčulanska konoba Zlinje/Blato. Restoran se službeno zove Zlinje, ali svi ga i dalje zovu Blato, pa koristimo oba naziva.

Jelovnik Zlinja pun je tradicijskih jela koja smo probali pred Božić; korčulanski makaruni, popara, pašticada, gulaš od hobotnice, sve je to vrlo solidno do veoma dobro.

zlinje-sala-detalj

Na jelovniku se, međutim, nalazi i stavka divlja bijela riba. U prosincu u Zlinju/Blatu nije bilo ni jedne oborite ribe. Danas smo, srećom, naišli na lijepe škrpine i kovače; važno je naglasiti da smo došli nenajavljeni. Dakle, u ponedjeljak, koji je uvijek najlošiji dan za restorane, u konobi na Selskoji dobili smo ribu koja je upravo uplivala u restoransku kuhinju.

blato-zlinje

Šanpjer je bio precizno pečen, s čvrstim ali eterično nježnim mesom koje tu ribu čini čarobnom. Uživali smo kao da sjedimo u nekom luksuznom restoranu, gdje bi kovač vrlo vjerojatno koštao trećinu više. 

Konoba Zlinje/Blato više nije samo mjesto za marende.  Ta se konoba, premda još uvijek pati od nekoliko profesionalnih pogrešaka, polako približava statusu ozbilljnog restorana, vrijednog vožnje do Selske.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Lijepog kovača s fotografije nismo ručali u luksuznom restoranu, nego u zagrebačkoj konobi Zlinje/Blato

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min