Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Livio Janko, restorater iz Savudrije: Želimo li spremni dočekati sezonu, moramo početi raditi odmah

savudrija

Livio Janko vlasnik je restorana Stari porto u Savudriji i bara Bora Bora u Bašaniji. Gospodin Janko, član nekoliko regionalnih profesionalnih udruga, u intervjuu za Glas Istre upozorio je na potencijalno iznimno važnu posljedicu sadašnjeg lockdowna.

“Želimo li biti spremni i bez nervoze dočekati prve uskrsne goste, moramo se početi pripremati za sezonu sada, u veljači,” kaže Janko. “Ne počnemo li raditi sada, posljedice bi mogle biti kritične i kad je riječ o radnoj snazi. U ovim proteklim mjesecima dok smo bilo zatvoreni došlo je do prilično velikog odljeva naših zaposlenika na druga radna mjesta, što je normalno, jer su ljudi morali plaćati  račune i rješavati druge egzistencijalne probleme.” 

Janko je također izjavio da mnogim njegovim kolegama još nisu isplaćene novčane potpore za studeni. Problem radne snage, ali i drugih elemenata važnih za pripremu turističke sezone, u posljednje se vrijeme sve manje spominje. Činjenica je, međutim, da je savudrijski restorater u pravu. Prilično je nemoguće ući u sezonu iz zatvorenih lokala. A Uskrs ove godine dolazi rano, početkom travnja.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Livio Janko, restorater iz Savudrije: Želimo li spremni dočekati sezonu, moramo početi raditi odmah

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min