Lošinjska Jadranka neumorno i logično širi svoj ugostiteljski portfolio. Poslije fine dininga, steakhousea i ribljih restorana, u lipnju ove godine u prestižnom hotelu Bellevue trebao bi se otvoriti do kraja lipnja. Eventualno zakašnjenje zavisi od tempa građevinskih radova u Bellevueu.
No, ono što je važno jest činjenica da je Bellevue već pripremio softver za svoj japanski restoran. Naime, hrvatski restoranski i hotelski investitori vole ulagsti u hardver, dakle u zidove i namještaj, dok zanamaruju znanje, pa je tako Jadran prepun skupo uređenih restorana s mediokritetskom hranom.
Momci iz Jadranke već su pripremili jelovnik svog japanskog restorana, pri čemu im je pomogao Timeov chef Vid Nikolić. Istodobno, Jadrankini F&B menadžeri obilazili su europske japanske restorane s Michelinovim zvjezdicama, te su se upoznavali s plemenitim vrstama sakea. Nadamo se da će se Matsunoki, japanska riječ za bor, jedan od lošinjskih simbola, stići otvoriti do početka pune sezone.