Riječka restoranska scena uglavnom ne postoji. Ne računajući Srdočevo Nebo koje se ionako nalazi na izlazu iz grada prema Opatiji, u Rijeci baš nikad nije bilo vrhunskih restorana, nego tek nekoliko dobrih poput Barbierieve Conce d’Oro i par starinskih gostionica blizu tržnice. Jist, najbolji hrvatski steakhouse, nalazi se u ruralnom ambijentu Viškova, iznad grada. Takvo bi se stanje napokon moglo promijeniti.
Novi list izvješćuje da je njemačka obitelj Lurssen, koja je pokupovala pola ili više Opatije, upravo kupila kafić i restoran na Terminalu u riječkoj luci. Radi se o lokalima koji spadaju među najatraktivnije u glavnom kvarnerskom gradu, ali koji dosad nisu imali nikakav zanimljiv sadržaj.
Kafić i noćni klub Karolina popularan je više zbog lokacije nego zbog ponude, dok je Boonker dosadni restoran s pizzerijom koji na menija ima nepodnošljivo puno nemaštovitih jela opće prakse. Lursseni, vlasnici Liburnija Riviera Hotela, najveće kvarnerske hotelske kompanije, sasvim će sigurno podići razinu ugostiteljskih sadržaja na Terminalu, gdje je prije mnogo godina vlasnik Bevande Zoran Maržić pokušavao voditi steakhouse. Lursseni su, također, suinvestitori u Porto Baroš, novu marinu koja bi Rijeku napokon mogla učiniti turističkim gradom.