Restoran Maido chefa Mitsuharu Tsumure treću je godinu zaredom proglašen najboljim južnameričkim restoranom u S.Pellegrinovu izboru Latin America’s 50 Best Restaurants. Primajući nagradu, chef Tsumura najavio je važne promjene. Rekao je da će se sada više fokusirati na razvoj fast casual koncepata, jer “želi hraniti milijune a ne samo neke ljude”.
“Mislim da se po nižim cijenama mogu raditi velike stvari,” rekao je Tsumura, “Mali koncepti s autorskim okusima i više ljudi koji to mogu kušati…vrijeme je da demokratiziramo finu hranu.” Chef Mida otvorit će tri nova koncepta, tavernu koja će osluživati Nikkei tapas, jedan Nikkei sendvič bar i bistro specijaliziran za pečenu piletinu.
“Mnogi ne znaju, mi stalno pričamo o cevicheu o lomo saltadu, ali Peruanci najvioše jedu pollo a la brasa,” rekao je Tsumura. Peruanska restoranska scena još nije ni blizu svog vrhunca. Naprotiv, chefovim poput Tsumure, pionira Gastona Acuria i reformatora poput Virgilia Martineza, tek su počeli definirati kuhinju koja će zasigurno obilježiti svjetsku gastronomiju. I ove godine Peruanci dominirju listom najboljih restorana, jednaest ih je na vodećim pozicijama. Central Virgilia Martineza je na drugom mjestu, a treći je meksički Pujol chefa Enricea Olveire . Koji su južnoamerički restorani proglašeni najboljima možete pogledati OVDJE.