Silom prilika, svojedobno smo proveli devet mjeseci u Makedoniji. Pa smo pojeli tone najrazličitijih ajvara: domaćih, restoranskih i industrijskih. Ali, baš nikada nismo probali tako mastan ajvar kao što je Mama’s.
Mama’s je mastan kao ćevapi u zagrebačkim roštiljarnama, a na jeziku ostavlja filter emulzije koji stvara dojam kao da ste upravo pojeli majonezu ili kupovni tartar umak. Što je šteta, jer ajvar makedonskog branda Mama’s ima možda najautentičniji okus među svim ajvarima u hrvatskim supermarketima.
On je zadimljen kao da je napravljen kod kuće, s finim balansom slatkoće zrele crvene paprike i oporosti patlidžana, i s precizno očišćenim povrćem, što znači da nećete naletjeti na kožice paprike koje su gotovo neizbježne u svim drugim staklenkama ajvara u domaćim dućanima. Da nije toliko mastan, ovaj relativno skupi ajvar (35 kuna za teglu od 290 grama) postao bi naš kućni favorit.