Pivnica i pivovara Bir iz dana u dan napreduje u svakom pogledu. Od pomalo nespretnih početaka s donekle amaterskom hranom i ne baš čistim pivom, Bir se razvio u jedan od najpouzdanijih restorana u istočnom dijelu grada, a IPA je postala sasvim dobra. Danas smo u Biru ručali tartar biftek, koji za razliku od drugih Birovih porcija nije velik: točno za četiri šnite tosta, koliko ih dobijete uz meso.
Ali, Birov tartar biftek je odličan, s jakim i čistim okusom sirove govedine. Nadalje, Birov tartar biftek nema teksturu paštete kao niz zagrebačkih tartar bifteka, nego rahlu teksturu mesa. Naposljetku, detalji poput prepeličjeg žumanjka dižu Birov tartar biftek u višu ligu široko prihvatljive bistronomije. Široko prihvatljive znači da Birov tartar biftek košta samo 68 kuna, što je za jelo te kvalitete odlična vrijednost za novac.
Uz ovaj uistinu fini tartar biftek morali smo piti Fakinovu Malvaziju jer crno vino koje toče na čaše nije baš pitko. Ali, kako je riječ o lokalu koji stalno napreduje, sigurni smo da će se i u tome popraviti.