Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MANIFEST CHEFA GAGGANA ANANDA Nemojte me više pitati za selfieje u restoranu

Pet dana prije nego je na potvrdio da je dao ostavku na poziciju chefa u bangkoškom restoranu Gaggan i nešto više nakon što je njegov odvjetnik partnerima u Gagganu predao njegovu ostavku, veliki azijski chef Gaggan Anand na svom je Instagram profilu objavio svojevrstan manifest, neku vrstu oproštaja s pristupom i poslovnom filozofijom prevladavajujćima u vrhu svjetske restoranske scene.

U vremenu u kojemu se utjecaj Michelina omasovljuje i pretvara u novi turistički biznis, u kojemu jedan jedini izbor, S.Pellegrinov World’s 50 Best Restaurants može preko noći promijeniti sudbinu restorana, uspjeh chefova nužno sve više ovisi o PR-u, vezama i popularnosti na društvenim mrežama, puno više nego što bi trebao u odnosu na kuhanje, filozofiju i pristup gastronomiji.

Gaggan Anand nije prvi chef koji odbacuje taj sistem, otkad je Marco-Pierre White vratio svoje Michelinove azvjezdice, a slijedili su ga i neki od najjačih poput Sebastiena Brasa, chefovi se bore za vraćanje autentičnosti i stvarnih vrijednosti u industriju koja se širi daleko izvan svog core businessa. Svojom objavom na Instagramu, Gaggan je najavio novu, post-celebrity fazu svoje karijere. Riječ je o manifestu koji bi potpisali mnogi kuhari.

View this post on Instagram

So here we start a countdown to extinction…. next 1 year June 2019 to June 2020 all we will do is express our madness, our craziness our art from heart .. and not be a pretender “What if I say I’m not like the others? What if I say I’m not just another one of your plays? You’re the pretender What if I say I will never surrender?”- #foofighters 1. I might sound rude but I won’t take photographs of me with u in gaggan – I am the director not the hero, my food is my hero that deserves more attention, if I cross path somewhere outside my work yes there absolutely as many pics u want but not when I work, u can take my photos working .. 2. This 1 year period I will highly emotional, highly nostalgic .. I am committing a suicidal step of closing my Restaurnt what I call is peak of my career as gaggan .. 3. Will create atleast 3 more menus.. the most expressive, most progressive, most fun and most sensual, and definitely it will be a matter of taste 4. It’s not the end but the beginning of what’s best for me and my team .. 5. Will dedicate my next 12 months to write and photograph the book of my life .. and dream to launch it free on the last day of gaggan .. 6. Lastly if u haven’t come to gaggan this is the time … for u to #Come as you are, as you were As I want you to be As a friend, as a friend As an known enemy”- #nirvana 7. @rydoanton89 my boy my prodigy give him my handover and he will take over and I assure he is better than me, way better I am nothing without him by my side #gaggan #getwetbkk #hugmeismelllikecurry #theworlds50best #asia50best

A post shared by Gaggan (@gaggan_anand) on

I tako, počinjemo odbrojavanje od istrebljenja…idućih godinu dana, od 1. lipnja 2019. do 2020. isključivo ćemo izražavati svoju ludost i svoju umjetnost iz srca. Nema više pretvaranja. “What if I say I’m not like the others?

What if I say I’m not just another one of your plays?

You’re the pretender

What if I say I will never surrender?”- #foofighters

1. Možda će vam ovo zvučati grubo, ali više me nemojte slikati u restoranu. Ja sam režiser, ne glavni junak, moja hrana je glavni junak koji zaslužuje više pažnje, ako vas sretnem negdje izvan polsa slikat ćemo se koliko hoćete, ali ne dok radim. Možete me slikadi dok radim.

2. Ovih godinu dana bit ću jako emotivan, jako nostalgičan…Povlačim samoubilački potez zatvarajući restoran, Gaggan je bio vrhunac moje krijere

3. Napravit ću najmanje tri nova menija…najekspresivniji, najzabavniji i najsenzualniji, i ti će njihovi atributi definitivno biti pitanje ukusa 

4. Ovo nije kraj, nego početka najboljeg što ja i moj tim možemo dati

5. Idućih 12 mjeseci posvetit ću pisanju i fotografiranju za knjigu mog života…i sanjati kako ću je besplatno lansirati na zadnji dan Gaggana.

6. Na kraju, ako niste još bili u Gagganu, sd je vrijeme…for u to #Come as you are, as you were

As I want you to be

As a friend, as a friend

As an known enemy”- #nirvana 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

MANIFEST CHEFA GAGGANA ANANDA Nemojte me više pitati za selfieje u restoranu

by Kult Plave Kamenice time to read: 3 min