Nakon dugogodišnjih zahtjeva publike, osnivač O’Hare Marin Vanjak i sadašnji šef jedne od najboljih zagrebačkih pizzerija Ivan Vanjak, otvorili su tečajeve za izradu pizza napoletana. Prva tri tečaja održat će se se 15,16, i 17. Ožujka 2021. Rasprodani su u ekspresnom roku, Vanjakovi uskoro najavljuju nove termine.
Tečaj traje tri dana i Vanjakovi najavljuju da će polaznicima otkriti sve tajne napolitanske pizze. “S obzirom je pizza preširok pojam koncentrirati ćemo se na izradu Napoletanske pizze i njene izvedenice. Teoretski ćemo se osvrnuti na detalje u izradi drugih stilova i načina na koji se one izrađuju,” napisali su u najavi tečaja.
Tečaj obuhvaća sve od osnovnih podataka o teoriji i tehnici napolitanske pizze, preko znanja o nabavi pravog brašna i kvasa, do znanstvenog i praktičnog svladavanja procesa u pripremi pizze, od utjecaja hidracije na zamjes do raznih fermentacija, buliranja, pečenja, odabira i korištenja namirnica za dodatke.
Polaznici tečaja dobit će i organizacijska znanja, o pravilnom projektiranju radnog mjesta, izrade normativna, rasporeda zaposlenika u pizzeriji, procjene isplativosti i slično.
Log into Facebook
Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
Iako je osmišljen tako da pizzaioli dobiju sve potrebne informacije, tečaj Marina i Ivana Vanjka otvoren je i za ljude bez iskustva, vlasnike lokala i iskusne kuhare koji žele specijalna znanja.
Radi se u grupama, broj polaznika ograničen je na deset osoba, materijal za rad je osiguran. “Tko ne bude zadovoljan tečajem, vraćamo novac u potpunosti!” poručuju Marin i Ivan Vanjak.
15, 16, 17. ožujka 2021.
MJESTO ODRŽAVANJA
Lareto Food
II Resnički Gaj 10 (Žitnjak), Zagreb
INFORMACIJE I PRIJAVE
Gđa. Renata Pavlović Dabac
renata@tartufi.hr