U srijedu popodne svratili smo na ručak u Mano u Medvedgradskoj, koji uskoro slavi petnaesti rođendan. Ondje smo zatekli Matiju Bogdana, još mladog međimurskog chefa, koji je ostvario zavidnu karijeru u čuvenom londonskom restoranu Ledbury, koji ima dvije Michelinove zvjezdice . Bogdan je lani u Ledburyju radio kao head chef; nadzirao je 22 kuhara.
Zatim se odlučio vratiti u Hrvatsku, gdje je upravo preuzeo mjesto glavnog chefa u Manu. Gospodin Bogdan ovih dana okuplja ekipu kuhara za novu verziju jednog od klasičnih zagrebačkih restorana. Njegovu bi se timu trebalo pridružiti nekoliko kuhara iz hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom.
Matija Bogdan ovaj će tjedan početi testirati recepte za Mano, a na posao glavnog chefa formalno stupa sredinom veljače. Do kraja veljače Matija Bogdan trebao bi predstaviti svoj prvi meni za Mano.
S Bogdanovim dolaskom, Mano postaje sedmi fine dining restoran u Zagrebu, a tvrtka koja vodi Mano, s Bogdanom u Gliptoteci i Hrvojem Kroflinom u restoranu ManO2 postaje jedno od sjedišta zagrebačke i hrvatske visoke kuhinje.