Chef Mirazura Mauro Colagreco novi je UNESCO-ov ambasador dobre volje i prvi chef u povijesti kojemu je ukazana ta čast. Njegov zadatak bit će promocija UN-ova rada na biološkoj raznolikosti. Colagrecovo imenovanje objavila je glavna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay, koja je objasnila da je Mirazurov chef odabran zbog svoje gastronomske filozofije utemeljene na senzibilitetu prema našem biološkom okolišu i održivosti.
Sve namirnice s kojima Colagreco radi dolaze iz njegovih vrtova. Njegov je cjelokupni rad posvećen istraživanju i afirmaciji održivosti kao glavnog načela prehrane, od uzgoja do kuhanja u svim formama, od pekarnica do visoke kuhinje. Colagreco obrađuje pet hektara povrtnjaka u permakulturi i biodinamičkom uzgoju, dio namirnica prikuplja u šumama svoje regije, surađuje s malim lokalnim proizvođačima i sve organizira poštujući prirodne sezonske i vegetacijske cikluse. Osim što godinama ima tri zvjezdice i proglašen je najboljim restoranom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, Mirazur je 2020. postao prvi restoran na svijetu koji se potpuno oslobodio plastike. Kada je riječ o temi održivosti i gastronomiji, UNESCO nije mogao odabrati boljeg ambasadora od Colagreca.