Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mauro Colagreco u Monacu otvara veliki riblji restoran na farmi algi, koji će pročišćavati more

colagreco

Restoran Mirazur chefa Maura Colagreca lani je postao prvi restoran na svijetu koji se u potpunosti riješio plastike. Colagrecovo istraživanje održivih modela za fine dining uskoro ulazi u puno napredniju fazu. Kako je otkrio u intervjuu za Michelinov web portal, u Monacu otvara novi veliki restoran, potpuno posvećen moru. 

Restoran će biti smješten na farmi algi u Monacu kako bi mogao filtrirati i pročišćavati morsku vodu. Riječ je o prvom takvom restoranu na Mediteranu. Colagreco u razvoju projekta surađuje s Oceanografkim muzejem Monaka. “Oni nam pomažu pronaći ekološka rješenja i preciznije identificirati ugrožene vrste riba kako bismo organizirali istinsko sezonsko ribarstvo i menije,” rekao je Colagreco za Michelin.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Mauro Colagreco u Monacu otvara veliki riblji restoran na farmi algi, koji će pročišćavati more

by Kult Plave Kamenice time to read: <1 min