Michelinov na svom službenom Instagram profilu u ponedjeljak objavljuje video s receptom za fritule Vesne Miletić, chefice i suvlasnice zagrebačkog tradicijskog restorana Tač.
Riječ je o još jednom priznanju za ovaj popularni restoran na Vrhovcu, koji se već dvadesetak godina nalazi u vrhu zagrebačke i nacionalne gastronomske scene. Gospođa Miletić ustupila nam je recept za fritule.
3 jaja
2 žličice vanilin šećera
4 velike žlice šećera
680 g ricotte
450 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
1 čep medice (0,5ml)
korica limuna
Sve sastojke stavite u posudu i dobro izmiksajte. Pustite da odstoji dva sata u hladnjaku, zatim zagrijte ulje u dubokom loncu, a žlicom oblikujte kuglice koje ćete potom pržiti u ulju. Kuglice je potrebno lagano okretati kako bi porumenile sa svih strana. Odložite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće, a zatim ih pošećerite šećerom u prahu i poslužite uz domaći pekm
Fritule gospode Miletić prodavat će se na Tačevoj kućici, na sutrašnjem Fuliranju. Osim fritula, Tačev posebni meni za Badnjak sadrži plavu tunu generala Gotovine pripremljenu na roštilju, bakalar bianco i malostonske kamenice, koje iz dana u dan postaju sve deblje i slasnije. Na sutrašnjem se Fuliranju očekuje prilično velika gužva.