Uredništvo Michelinova vodiča najavilo je da će u prosincu objaviti novo izdanje, prvi Michelinov digitalni vodič za Beograd. “Raznolika srpska kuhinja i bogatstvo razmjene tijekom povijesti, stvorilo je snažnu i šaroliku kulinarsku kulturu punu grčkih, turskih, mađarskih i balkanskih utjecaja”, piše Michelin na svojoj web stranici.
Srpski terroir poznat je po vinogradarstvu koje je razvilo neke vrlo karakterne sorte, i ravničarskom i brdovitom krajoliku s plodnom zemljom na kojoj se proizvodi izuzetno kvalitetna sezonska hrana. Zbog svega toga, hrana je važan dio srpske svakodnevnice. Srbi puno jedu vani i mnogi su restorani otvoreni do sitnih sati, nastavlja Michelin.
Beogradske restorane ocijenjivat će anonimni Michelinovi inspektori, prema standardnim kriterijima vodiča. Beograd se tako pridružuju Sloveniji i Malti u grupi najnovijih izdanja Michelina. “120 godina nakon prvog vodiča, Michelinova misija ostaje ista, ljudima predstaviti najbolje kulinarske destinacije na svijetu,” izjavio u najavi beogradskog izdanja glavni urednik Michelina Gwendal Poullenec, “U Beogradu su rame uz rame tradicija i prpošni mladi talenti spremni da zasjaju. Nova dinamičnost grada i važnost koju ljudi pridaju gastronomiji stvaraju srčana, velikodušna restoranska iskustva koja se veselimo otkriti našim čitateljima.”