Emanuele Scarello jedan je od najuglednijih talijanskih chefova našeg vremena. Njegov restoran Agli Amici u Udinama već godinama ima dvije Michelinove zvjezdice, a u talijanskim se profesionaim krugovima često raspravlja o tome kad će dobiti treću zvjezdicu.
Hrvatska podružnica Agli Amici otvorena je u Rovinju u ljeto prošle godine: Scarello je u Rovinju dobio Michelinovu zvjezdicu poslije samo dva mjeseca rada. Nobilion, fine dining restoran raskošnog hotela Ikador u Iki, odlučio je ovog proljeća ugostiti chefove hrvatskih Michelinovih restorana.
Prva Michelinova večera iz serije Game of Chefs, Michelin Edition, održat će se u utorak 8. ožujka. Prvu Michelinovu večeru u Nobilionu kuhat će baš Emanuele Scarello.
Slijede Rudolf Štefan i Pelegrini, pa Noel u punom sastavu sa chefom Brunom Vokalom, sommelierom i suvlasnikom Ivanom Jugom i barmenom Karlom Ferenčakom. Riječ je o apsolutno najjačoj seriji domaćih gostovanja na hrvatskoj restoranskoj sceni ne računamo li, naravno, posebne gastronomske festivale. Chef Scarello u Nobilionu će pripremiti večeru od sedam slijedova. Spektakularna Scarellova večera u Nobilionu košta 1250 kuna.
Evo menija:
Aperitif 5
selekcija Agli Amici
Koktel od škampa
tartar od škampa, bisque, žumanjak
Grdobina u nijansama crvene
grdobina, nduja, morske trave
Rižoto od haringe
dimljena haringa, morska voda
My Vitel Tone
teleći file, inćuni, kapari
Keks, sorbet s bademima, lychee, radič Rosa di Gorizia
Kolač od jabuke, mliječni sladoled
Restoran Nobilion, hotel Ikador, Ika
Utorak, 8. ožujka 2022.
19:00 sati
Cijena 1250 kuna
Rezervacije na: +385 51 20 70 20 ili na web stranici Nobiliona