Rudi Štefan najvažniji je protagonist hrvatske restoranske industrije od 2010. godine do danas. Štefan je u Pelegriniju doslovno izmislio i kodificirao moderni dalmatinski gastronomski rukopis.
Od Pelegrinija je stvorio samostalni razlog za posjet Šibeniku. Niz je puta zaredom bio proglašen najboljim hrvatskim chefom, a Pelegrini najboljim hrvatskim restoranom; podrazumijeva se da Pelegrini ima Michelinovu zvjezdicu. Štefan je, naposljetku, kroz Chef’s Stage počeo institucionalizirati hrvatsku gastronomiju.
Nobilion je fine dining restoran raskošnog hotela Ikador u Iki, u kojem kuha ambiciozni, disciplinirani i talentirani chef Dino Knežević. Nobilion je ovog proljeća organizirao seriju kuharskih gostovanja pod egidom Game of Chefs, Michelin Edition.
Prvi je Nobilionov gostujući chef s Michelinovim zvjezdicama bio slavni Emanuele Scarello iz restorana Agli Amici, a u subotu 2. travnja u Nobilion dolazi Rudolf Štefan.
Chefovi Štefan i Knežević priredili su devetoslijedni meni, koji uključuje Pelegrinijeve klasike poput jaja u šormulu, patke pašte i čuvene Štefanove pašticade, kao i inovativne deserte poput Kneževićeve kreme od borovih iglica.
Za spektakularnu večeru u Nobilionu, koja košta 1250 kuna po osobi, preostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta. Nobilionov serijal Game of Chefs Michelin Edition završava 4. svibnja, gostovanjem zagrebačkog Noela.
PELEGRINI
2.04.2022. U 19:00
Cijena 1250 kuna