Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mini-brend Sandija Chiavalona slavi kult mladih maslinovih ulja

chiavalon-web

Istarski kult mladih maslinovih ulja dobio je novi brend. Jedan od najboljih hrvatskih proizvođača maslinovih ulja Sandi Chiavalon ove je godine punio novu liniju,  “Chiavalon mlado”, za strana tržišta nazvanu“Chiavalon first”. Mala linija od svega 2500 boca koja se počela prodavati u ponedjeljak. “Ulje smo radili od buže i carbonazze (crnice) iz dva maslinika gdje smo prvo brali”, rekao nam je Chiavalon, “Linija je mala jer je simbolična,nemam komercijalnih ambicija s njom. S Chiavalon mladim slavimo mlado maslinovo ulje”. Dizajn etikete potpisuju Bruketa&Žinić, a otvaranje prednarudžbi pokazalo je da se razumijevanje mladih ulja proširilo daleko izvan Istre. Prvih 500 boca otišlo je u Japan. 

Uljara Chiavalon ove je godine dobila najveće profesionalno priznanje otkad se bavi proizvodnjom maslinova ulja. Organizacija World best olive oils njegovo je Ex Albis uvrstila na listu 25 najboljih ektradjevičanskih maslinovih ulja na svijetu. Chiavalon je pritom sudjelovao na svega četiri od 14 natjecanja koja se uzimaju u obzir u ovoj klasifikaciji. Chiavalonov Ex Albis, ekstradjevičansko maslinovo ulje od pet sorti: buža, istarska bjelica, leccino, moraiolo i rošinjola, zauzelo je 18 mjesto na ljestvici. Prvih pet mjesta zauzeli su španjolski proizvođači, prvo je andaluzijsko ulje Morellana koje proizvodi tvrtka Sucesores de Hermanos Lopez. Sva su ulja iz ekološkog uzgoja. Chiavalon ima 7500 maslina na 24 hektara zemlje i dio maslina otkupljuje. Izvozi u 12 država. Flos Olei je ove godine proglasio Istru najboljom svjetskom maslinarskom regijom.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Mini-brend Sandija Chiavalona slavi kult mladih maslinovih ulja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min