Jutarnji list jutros donosi opsežan članak o pripremama za turističku sezonu, koja bi trebala početi 1. ili 15.lipnja. U sklopu članka koji se temelji na razgovoru s neimenovanim predstavnikom Ministarstva turizma, govori se i o mogućnosti otvaranja zatvorenih restoranskih prostora.
Sugovornik Jutarnjeg lista kaže da će do kraja svibnja vjerojatno raditi samo terase.”Idemo obazrivo, ne treba srljati. No, to ne znači da krajem mjeseca nećemo dopustiti i rad zatvorenih prostora u ugostiteljskim objektima, ako epidemiološka situacija bude dobra,” kaže izvor Jutarnjeg iz Ministarstva turizma.
Predstavnik Ministarstva turizma pojasnio je da ne vidi nikakve epidemiološke prepreke da velike restoranske sale koje inače primaju 200 ili 300 ljudi, ne počnu raditi s pola kapaciteta.
Samo u strogom centru Zagreba barem dva važna restorana, Theatrium i Vinodol, dovoljno su veliki da i s pola kapaciteta mogu primiti puno gostiju. U svakom slučaju, dobro je da je Vlada počela razmatrati otvaranje restoranskih blagovaonica.
Podsjetimo, prošli je tjedan Ceh ugostitelja pri Obrtničkoj komori Vladi uputio zahtjev da se dopusti otvaranje unutarnjih ugostiteljskih prostora.